Manager
Upravni odbor trgovinske zbornice proti predlogu Andreja Čuša o nedeljskem zaprtju trgovin. Ampak.. 7
12.10.2017 20:26
"Predloga zakona ne podpiramo. Besedilo preloga novele zakona namreč posega v vsaj tri z ustavo zagotovljene pravice, in sicer v svobodno gospodarsko pobudo, v načelo poštene in svobodne ...
Več ▼

"Predloga zakona ne podpiramo. Besedilo preloga novele zakona namreč posega v vsaj tri z ustavo zagotovljene pravice, in sicer v svobodno gospodarsko pobudo, v načelo poštene in svobodne konkurence in v načelo enakosti pred zakonom," so sporočili po seji razširjenega upravnega odbora Trgovinske zbornice Slovenije (TZS) glede preloga novele zakona, ki ga je pred tednom predstavil poslanec Andrej Čuš. Njegov predlog je namreč predvideval izjeme - odprte bi lahko bile, denimo, male družinske trgovine in črpalke ob avtocesti.

Trgovci, nekateri so po naših neuradnih informacijah sicer tudi pobudniki zaprtja trgovin, ampak takega, ki bi veljalo za vse, pa dodajajo: "Člani UO TZS so si bili enotni, da je razprava tako o delovnem času zaposlenih kot o obratovalnem času prodajaln potrebna, zato se bo TZS v prihodnjih dneh sestala z vsemi deležniki, vključno s sindikati, ter skupaj z njimi poskušala oblikovati stališče do nedeljskega dela".

Več o tem (tam najdete tudi Čušev predlog) smo pisli v člankih Pa zaprite ob nedeljah, dragi trgovci! Če si upate! Ne pa, ker vam to predpiše zakon, ki ga še sami pišeteKako smo se zapletali s trgovinami: niso smele biti odprte ob nedeljah, drugič niso smele prodajati alkohola, tretjič smo za dežurne metali kocko ter komentarju Zakaj bi sosed zaslužil, če si jaz tega ne morem privoščiti?!

 

Divje drsenje v službi varnosti in vozniških veščin
48 min
Drsenje po ledeni, delno zasneženi in različno oprijemljivi podlagi s štirikolesno gnanimi opli insigniami na prvi pogled deluje kot igrišče za velike otroke, ki sproščajo adrenalin in izživljajo vse tisto, kar je v prometu prepovedano.
Na članek...
Divje drsenje v službi varnosti in vozniških veščin
Nove Finance že v aplikaciji
1 ura
Nove Finance, ki bodo v tiskani obliki izšle jutri, so že na voljo v naših aplikacijah: - namizni računalniki , - iOS ( iTunes ), - Android ( trgovina Google Play ). Za dostop morate biti ...
Več ▼

d-app-480x258-599d87845658b-599d878468d91.jpg
Nove Finance, ki bodo v tiskani obliki izšle jutri, so že na voljo v naših aplikacijah:

- namizni računalniki,

- iOS (iTunes),

- Android (trgovina Google Play).

Za dostop morate biti prijavljeni z naročniškim uporabniškim imenom.

Še niste naročnik? Preverite ponudbo

Kako se slovenska podjetja trajnostno preoblikujejo
2 uri
Na konferenci agencije Spirit so predstavili prakse trajnostnega preoblikovanja podjetij Anton Blaj, Engrotuš, Hotel Sava Rogaška, Iskraemeco, Lumar IG, M Sora, SIJ, Steklarna Rogaška in Talum.
Na članek...
Kako se slovenska podjetja trajnostno preoblikujejo
(Spet dramatično dogajanje okoli Agrokorja) Ante Ramljak ponudil odstop
2 uri
Po tem, ko se na Hrvaškem že nekaj dni prerekajo okoli tega, ali je izredni upravitelj Agrokorja še delal za svetovalce pri reševanju največjega hrvaškega koncerna, ki je na kolenih, in ...
Več ▼

Po tem, ko se na Hrvaškem že nekaj dni prerekajo okoli tega, ali je izredni upravitelj Agrokorja še delal za svetovalce pri reševanju največjega hrvaškega koncerna, ki je na kolenih, in špekulirajo, kakšna bo Ramljakova usoda v Agrokorju po morebitnem podpisu upniške poravnave, v Banskih dvorih ves večer sestankujejo. Ramljak je, poroča več hrvaških medijev, ponudil odstop. Več o tem lahko preberete na Tportalu. Menda naj bi vlada že iskala naslednika. Spomnimo, sicer, da Agrokor še ni rešen - upniki morajo namreč šele pristati na poravnavo. To morajo narediti najkasneje do 10. junija. Če se upniki s poravnavo ne bodo strinjali, gre koncern v stečaj.

 

(Spet dramatično dogajanje okoli Agrokorja) Ante Ramljak ponudil odstop
TOP razpisi tega tedna: Slovenski podjetniški sklad, Mariborska razvojna agencija, ministrstvo za infrastrukturo ...
4 ure
Objavljamo izbor sveže odprtih razpisov za subvencije
Na članek...
TOP razpisi tega tedna: Slovenski podjetniški sklad, Mariborska razvojna agencija, ministrstvo za infrastrukturo ...
Italija: pet zvezd na vrhu, pet klecajočih bank, združenih v eno? 4
5 ur
Italija: pet zvezd na vrhu, pet klecajočih bank, združenih v eno?
Tako bo gospodarsko ministrstvo v letu 2018 razdelilo 265 milijonov evrov
5 ur
Letos se bo mogoče prijaviti na 29 razpisov za spodbujanje konkurenčnosti slovenskega gospodarstva
Na članek...
Tako bo gospodarsko ministrstvo v letu 2018 razdelilo 265 milijonov evrov
Kekec rešen pred padcem v samotno brezno 2
6 ur
Podjetje Osem želi povečati prodajo paštet Kekec doma in tujini, zato gre marca v promocijsko kampanjo
Na članek...
Kekec rešen pred padcem v samotno brezno
Zaklenjeno kriptopremoženje 16
6 ur
Zaklenjeno kriptopremoženje
Pozor, inšpektorji – kaj in koga bodo letos nadzirali 2
6 ur
Pogledali smo, kje bodo inšpektorji letos najpogosteje opravljali nadzore in kaj jih bo najbolj zanimalo
Na članek...
Pozor, inšpektorji – kaj in koga bodo letos nadzirali
Vlada, obdavčite kriptomilijonarje! 25
6 ur
Ampak pametno! Na Financah predlagamo izenačitev obdavčitve kriptozaslužkov s kapitalskimi dobički pri delnicah
Na članek...
Vlada, obdavčite kriptomilijonarje!
Finance Fokus, nova storitev, ki vam bo prihranila čas
7 ur
Finance Fokus, nova storitev, ki vam bo prihranila čas
(VIDEO) Tako je odstopil hrvaški državni sekretar: Naša politika je neresna in ne bo ničesar rešila! 3
8 ur
Državni sekretar na hrvaškem ministrstvu za demografijo, družino, mlade in socialno politiko Marin Strmota je sredi današnje tiskovne konference, na kateri bi moral predstaviti "nove ukrepe za ...
Več ▼

Državni sekretar na hrvaškem ministrstvu za demografijo, družino, mlade in socialno politiko Marin Strmota je sredi današnje tiskovne konference, na kateri bi moral predstaviti "nove ukrepe za demografsko revitalizacijo Hrvaške" nepričakovano odstopil. Ministrica Nada Murganić ga je najavila in novinarje pozvala, naj kaj vprašajo. Ena od novinark pa je Strmoto vprašala, kaj naj bi bilo novega: "Meni se zdi, da smo vse, o čemer govorite, slišali že pred tremi meseci," je dejala.

Strmota se je na to odzval (tudi za ministrico) povsem nepričakovano: "Strinjam se z vami, to je velika folklora. Po letu in štirih mesecih v vladi kot demograf menim, da to ni dovolj resno, država umira, imamo najslabše stanje od kar obstaja država. Tako neresno govoriti o tem... Kot mlad človek, državljan Hrvaške, oče dveh otrok, nezaposlene soproge, nezaposlenih staršev, ne verjamem, da se bo s temi ukrepi karkoli rešilo," je dejal Strmota - odstopil in zapustil tiskovko. 

Več lahko pogledate v videu na portalu N1.

Potrjene nekatere ugodnosti za starše in bodoče starše
8 ur
Poslanci so danes sprejeli spremembe zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih. S tem so med drugim potrdili ukinitev dohodkovnega cenzusa za pomoč ob rojstvu otroka. Tako so po novem ...
Več ▼

Poslanci so danes sprejeli spremembe zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih. S tem so med drugim potrdili ukinitev dohodkovnega cenzusa za pomoč ob rojstvu otroka. Tako so po novem vsi novopečeni starši, ne glede na prejemke, upravičeni do denarne pomoči v višini 280 evrov. Ta novost bo veljala za otroke, rojene od 1. januarja 2018 do uveljavitve zakona (to bo petnajsti dan po objavi v uradnem listu). Predvideno je tudi, da bo pomoč mogoče prejeti zgolj v obliki dobroimetja, a to določilo bo veljalo od 1. januarja 2020.

Novost je tudi način izrabe očetovskega dopusta, in sicer bo poenostavljena. Podrobneje pa v članku Starši in bodoči starši, to so ugodnosti, ki se vam obetajo v letu 2018. Novost bo veljala za očeta, katerega otrok bo rojen 1. maja ali pozneje.

Se evropsko stališče do brexita mehča? 1
8 ur
Po poročanju Business Insiderja (BI) evropski parlament pripravlja resolucijo, s katero naj bi EU pozval k več prožnosti; v pisarni evropskega parlamenta pravijo, da ne gre za nič, kar bi bilo v nasprotju s stališči pogajalske skupine EU; medtem Bloomberg poroča o izjavi nemške kanclerke, češ da želja po edinstvenem sporazumu med EU in VB ne pomeni, da želi VB izbrati samo najboljše
Na članek...
Se evropsko stališče do brexita mehča?
Alpina za blagovno znamko Peko odštela 100 tisočakov 11
12 ur
V petem poskusu je prodaja blagovne znamke Peko uspela. Na današnji javni dražbi jo je kupila Alpina, so sporočili iz žirovske družbe. S ciljem oživitve blagovne znamke so na dražbi kupili ...
Več ▼

V petem poskusu je prodaja blagovne znamke Peko uspela. Na današnji javni dražbi jo je kupila Alpina, so sporočili iz žirovske družbe. S ciljem oživitve blagovne znamke so na dražbi kupili tudi kopita in sekalne nože nekdanjega proizvajalca Peko. 

Kot nam je pojasnila stečajna upraviteljica Tadeja Tamše, bo Alpina za Pekovo blagovno znamko plačala 100.000 evrov. Kupnina bo del splošne stečajne mase in bo namenjena poplačilu prednostnih terjatev, predvsem neizplačanih plač in odpravnin delavcev. Soglasje k prodaji bo moralo dati še sodišče, zatem pa bo morala Alpina v 30 dneh plačati kupnino. 

Blagovna znamka se je na tokratni dražbi prodajala po izklicni ceni 220.000 evrov in se je zniževala. Sodni cenilec je sicer blagovno znamko ocenil na 624 tisoč evrov, za kolikor je bila znamka naprodaj v prvem neuspešnem poskusu. 

V začetku februarja je bila tudi prva dražba za Pekov kompleks v Tržiču. Kot je takrat poročal STA, je bila neuspešna, saj ni bilo nobenega dražitelja. Interes za kompleks naj bi sicer obstajal, vendar naj bi bila postavljena izklicna cena v višini dva milijona evrov previsoka.

 

Alpina za blagovno znamko Peko odštela 100 tisočakov
Lotrič z nakupom prostorov Mercatorja postaja največji merilec v regiji 2
8 ur
Lotrič je kupil nove prostore, na Hrvaškem postal solastnik podjetja in ima novi izdelek za merjenje
Na članek...
Lotrič z nakupom prostorov Mercatorja postaja največji merilec v regiji
Kaj za delničarje Telekoma pomenita zloraba položaja in nerešen stomilijonski spor s T-2 6
9 ur
Kaj za delničarje Telekoma pomenita zloraba položaja in nerešen stomilijonski  spor s T-2